Decoene logo

Blog

De Coene Products in 6 power statements

De Coene Products is een naam die sinds 1895 nagenoeg automatisch gelinkt wordt aan houten technische binnendeuren. Meer specifiek produceren we brandwerende, akoestische, in- en uitbraakwerende, isolerende en speciale deuren.

 

Draagkracht

 

We zeggen ‘we’, en daarmee bedoelen we eigenlijk onze Deurduwers, ons team dat ijverig en detaillistisch te werk gaat om elk project te realiseren, de mensen achter De Coene Products die elke dag een serieus staaltje vakman- of vakvrouwschap neerzetten. Om precies te zijn: 650 deuren per dag of 140.000 deuren per jaar vliegen dankzij hen de deuren van ons 20.000 m2 state-of-the-art machinepark uit.

 

Slagkracht

 

Beresterk zijn ze, onze deuren én onze Deurduwers. Deze laatste zijn de masterminds achter het opleveren van de meest veilige deuren. Denk maar aan deuren met een brandweerstand van 30, 60 en zelfs 120 minuten, akoestische deuren die geluidshinder tot een minimum beperken, veiligheidsdeuren die in- en uitbraakvertragend werken.

 

Trekkracht

 

Dat we bij De Coene koptrekkers zijn als het op innovatie aankomt, dat bewezen we al in 1967. Het jaar van de befaamde Innovation brand in Brussel voerden we met succes als eerste fabrikant in België een brandproef uit. Ondertussen werd de overgang van de Belgische norm NBN 713.020 naar de Europese EI1 norm EN 13501-2 ingezet. Uiteraard wachtten we niet op Europa om ons een duwtje te geven, we voerden reeds succesvol EI1 30- en EI1 60-brandproeven uit. Bovendien beschikken we inmiddels over 7 nieuwe EI1 Benor attesten.

 

Wendbaarheid

 

De capaciteit en het vermogen om de laatste trends tijdig op te merken en er snel naar te handelen zit duidelijk geheel verweven in het DNA van De Coene Products en in dat van onze Deurduwers. De trein van de digitale transitie hebben we dan ook niet onopgemerkt laten passeren. Een paperless productie stuurt medewerkers, processen en machines digitaal aan.

 

Bovendien zorgt onze verregaande digitalisering voor meer output, meer diversiteit, minder fouten en kortere levertermijnen. Het maakt onze productie wendbaar, want we kunnen op die manier flexibel omspringen met de combinatie van verschillende technische eigenschappen, afwerkingsgraden en afmetingen zonder ons in onmogelijke bochten te moeten wringen.

 

Groepsgevoel

 

Discipline, dedication and friendship. Smos had het destijds zeker over onze Deurduwers. Door samen gericht aan een project te beginnen en door te zetten, zelfs bij de meest complexe opdrachten, ontstaat een onderlinge band. Eén die respect belichaamt en trots opwekt voor elkaar, het product en de klant.

 

Een product dat met verstand van zaken en met gevoel geproduceerd wordt door een hecht team van vakmannen en -vrouwen, kan niet anders dan rijkelijk onthaald worden. Vandaag, en nog lang erna.

 

Evenwicht

 

Met hout als voornaamste grondstof voor het vervaardigen van onze producten, engageren we ons om zoveel mogelijk te sourcen uit duurzaam beheerde bossen. Zo streven we naar evenwicht met Moeder Aarde. En daarom behaalden we ook het PEFC-certificaat.

 

En als we het over balans hebben, dan moeten we ook zeker vermelden dat het harde werk van onze Deurduwers absoluut geapprecieerd wordt. Dat respect voor onze prachtige mensen zetten we maar al te graag om in 40 verlofdagen.

Deel dit bericht

Terug naar overzicht

Polygon 31 Mini icon

Word Deurduwer!

Een boom van een vent of een dame die uit het juiste hout is gesneden? Geen probleem, bij De Coene Products gaan we uit van kwaliteit. Dus, ben je M/V/X die graag deure(n) doet en overtuigd dat je het kan maken als Deurduwer? Kom dan gerust deurdraaien in Gullegem, onze deuren staan voor je open!

HHH_0588_edit